Történetünk

Intézményünk Komárom-Esztergom megyében, Neszmély Községben, a Duna és a Gerecse hegység között található. A neszmélyi borvidék híres kitűnő borairól.

Iskolánk alapítója a Református Egyház, az alapítás időpontjára a dokumentumok több időpontot is megjelölnek. Szerepel az 1663 és az 1771-es dátum is, újbóli alapítása 2012. május 20. Ekkortól vállalta fenntartásunkat a Tatai Református Egyházközség.

Iskolánk épületét Makovecz Imre tervezte, mely 1991-ben került átadásra.  A nagyon impozáns, gyönyörű épületünkre büszkék vagyunk.

Iskolánk összetett intézmény, ahol általános iskola, alapfokú művészetoktatás és művészeti szakközépiskola működik párhuzamosan.

Tanulói létszámunk megnövekedett az elmúlt tanévekben, aminek nagyon örülünk. Valamennyi kollégánk azon fáradozik, hogy tanulóink képességei minél jobban kibontakozzanak, a tanulásban minél jobb eredményt érjenek el és szervezett programjainkon élményeket szerezzenek.

Kérem, hogy látogasson el iskolánkba, ahol az emberi értékeket tekintjük elsődlegesnek a toleranciát gyakoroljuk, és kellemes, gyönyörű környezetben neveljük tanítványainkat.

Iskolánk 2012. szeptember 1-jétől református iskolaként működik, fenntartónk a Tatai Református Egyházközség.

Neszmély, 2012. szeptember 1.

Dörömbözy Margit igazgató